De leukste uitstapjes

VANUIT LELYSTAD LIGT HET IJSSELMEER VOOR U OPEN

AMSTERDAM

 

amsterdam scheepvaart museum

 

U bent van harte welkom in de havens van Amsterdam. Aan het IJ bij het centrum van Amsterdam ligt de moderne jachthaven Amsterdam Marina met ligplaatsen van 7 tot 30 meter voor passanten. Amsterdam Marina maakt deel uit van De Jachthavengroep, met zusterhavens Rotterdam Marina, Regatta Center Medemblik, Marina Stellendam en Marina Schokkerstrand. In het centrum van Amsterdam ligt de haven Marina Westerdok, gelegen vlakbij het Centraal Station en het IJ. De haven is tevens op loopafstand van de Jordaan en één van de leukste winkelstraten van Nederland: de Haarlemmerdijk.

 

Beleef de Amsterdam! Voel hoe het vroeger was op een VOC-schip. Dit schip is een exacte kopie van het beroemde VOC-schip dat in 1749 al op zijn eerste reis verging. De Amsterdam is één van de pronkstukken van Het Scheepvaartmuseum.

ENKHUIZEN

 

Enkhuizen

 

Enkhuizen ligt 21 mijl van Lelystad vandaan en vanaf onze haven kunt u daar binnen 3-4 uurtjes naar toe zeilen. Enkhuizen staat bekend als de “Haringstad” vanwege haar verleden als centrum voor de haringvisserij. De stad is vanwege de watersport echt een toeristisch centrum. U vindt hier talloze gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes die ook vrijdagavond open zijn. Kinderen tot 11 jaar zijn van harte welkom in Sprookjeswonderland.

 

Ook het Zuiderzeemuseum dat een binnen- en buitenmuseum heeft, is een leerzaam en leuk uitje. Hier vindt u onder andere een schepenhal met dertien echte schepen die op de Zuiderzee hebben gevaren en de geschiedenis van de Verenigde Oostindische Compagnie tot u nemen. De nostalgie komt u nog steeds tegen in dit plaatsje.

HOORN

 

 

Als u bij ons gelijk de sluizen doorgaat komt u op het Markermeer en kunt u naar Hoorn varen. Met de Marker wadden als tussenstop is dit een hele leuke tocht.

Hoorn heeft een buiten- en binnenhaven van waar u zo de gezellige binnenstad inloopt waar op zaterdag een gezellige markt te vinden is.

Rondom de haven zijn veel horeca gelegenheden te vinden die uitkijken over de haven. Wat bezienswaardigheden betreft zijn er veel musea en op het Oostereiland is het zeker de moeite waard om de voormalige gevangenis te bezoeken.

BATAVIA STAD

 

 

Naast de Bataviawerf vindt u Batavia Stad Fashion Outlet. Hier vindt u bekende kledingmerken tegen aantrekkelijke kortingen. Zoekt u nog een nieuw zeiljack of iets anders dan krijgt u bij Helly Hansen 10% extra korting bovenop de outletprijs als u onze welkomstbrief toont in de winkel.

De Outlet is genoemd naar het schip De Batavia. Op enkele minuten lopen van Deko Marine is de Bataviawerf waar een replica van het schip de Batavia ligt afgemeerd. Dit schip uit 1628 is de moeite waard om te bezichtigen. Op de werf kunt u zien hoe Nederlanders zich door de eeuwen heen meester hebben gemaakt in het bouwen van schepen om de wereldzeeën mee te bevaren.

MARKER WADDEN

 

 

Nederland heeft er een nieuwe eilandengroep bij, namelijk de Markerwadden! Een nog maar net aangelegd natuurparadijs voor vogels, vissen en mensen.

Vanaf 2018 worden er recreatieve voorzieningen aangelegd waardoor u als zeiler een waanzinnig mooie locatie heeft om naar toe te zeilen. De afstand is ongeveer 4 kilometer vanaf de Houtribdijk, dus in in een uurtje kunt u op deze prachtige locatie zijn.

Er is veel aandacht besteed aan de haven. De brede havenmond is goed toegankelijk en is ruim genoeg om tegen de wind in te draaien. Op het grootste eiland komt er een lange steiger voor jachten met 23 ligboxen en een aantal meerboeien in de havenkom. Ook is er een prachtig zandstrand waarop u heerlijk kunt recreëren.

 

De overige eilanden zijn niet toegankelijk voor mensen maar uitsliuitend voor de vogels en de vissen.

AVIODROME

 

 

Op 12 kilometer vanaf onze haven ligt het Aviodrome waar u verschillende binnen en buiten exposities kunt vinden van o.a Uiver, Fokker Spin, Spyker en vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven o.a. een 4D film die je brengt in de tijd van de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart.

 

Elke dag zijn er rondleidingen van zowel de binnen- als de buitenexpositie. Aviodrome-medewerkers vertellen je op een boeiende manier alles over de vliegtuigen en de luchtvaart van toen en nu. Of stap in een Jumbo 747 of een vluchtsimulator waarin je in een capsule de ervaring beleeft van een piloot. Dit is incl. turbulentie en een heus surround systeem dat je het gevoel geeft dat je zelf het vliegtuig bestuurt. Ook is er een radiokamer en een uitkijkplatform.

 

Weer of geen weer: Aviodrome is áltijd leuk!

 

 

Brug Jachtverhuur Lelystad Zo lang mogelijk genieten door te kiezen voor de meest centrale locatie!

css.php